TEHO Drain asennuksille saat 50-vuoden tukkeutumattomuustakuun - vain meiltä! 

Valitse paras salaojaputki!

TEHO DRAIN -ratkaisu

TehoDrain on painovoimaerottelulla toimiva, huoltovapaa ja tukkeutumaton salaojaputki sekä toimintavarma ratkaisu rakennusten ja kiinteistöjen salaojittamiseen.

Huoltovapauden ansiosta säästät rahaa ja säilytät rakennuksen arvon myös tulevaisuudessa.TehoDrain- salaojaputkella on suojattu lukuisia, ehdotonta käyttövarmuutta edellyttäviä kohteita. Lukuisat koulut, päiväkodit, sairaalat sekä erilaiset asuinrakennukset ovat valinneet TehoDrain -järjestelmän. Putki on kehitetty 1980 -luvulla.

* Toimintavarma * Huoltovapaa * 50 -vuoden tukkeutumattomuustakuu - vain meiltä!

Toimintavarma salaojaputki

TehoDrain- salaojaputket eivät tukkeudu.

TehoDrain- salaojaputket eivät tukkeudu. Putkessa maa-ainesten erottuminen vedestä tapahtuu painovoiman avulla. Tämän ansiosta veden mukana ei kulkeudu roskaa putkeen sisään joka voisi aiheuttaa tukoksia. Putken sisälle saadaan korkea virtausnopeus jo pienellä vesimäärällä, joten se myös irrottaa esimerkiksi asennusvaiheessa putkeen jääneet hiukkaset. Kaivannon täyteaineena voidaan käyttää hyvin vettä läpäisevää 8-16 soraa, jolloin vesi ohjautuu maasta nopeasti putkeen.

Putki on nousukanavaa lukuunottamatta tiivis, joten se johtaa veden pois tehokkaasti. Putki ei kastele maata, kun vesi ei vuoda takaisin maaperään. Tämän ansiosta, eivät myöskään juuret löydä tietään putkeen.

Huoltovapaat salaojat

TehoDrain on huoltovapaa, koska:
  • salaojaputki ei toimi suodatinperiaattella
  • putkeen ei pääse vierasaineita
  • juuret eivät löydä sisään putkeen
  • suuri virtausnopeus tekee putkesta itsepuhdistavan

Kun haluat kotiisi toimivan ja kestävän ratkaisun – Valitse TEHODrain!

Toimintavarmuutta ja kestävyyttä

Salaojamenetelmän valinta on toimivuuden ja kestävyyden kannalta tärkeintä. Valitse tarkoin, millä ratkaisulla suojaat kotisi. Investointi OjaXin TehoDrain-järjestelmään on kestävä valinta.

Perinteiset salaojaputket toimivat suodatinperiaatteella. Keskimäärin 90 % niiden tehosta katoaa 3 vuoden aikana asennuksesta [Chalmersin teknillinen korkeakoulu]. Putket liettyvät helposti, myös juuret ja maan rautapitoisuus aiheuttavat tukoksia. Kuivat salaojaputket eivät aina tarkoita toimivaa järjestelmää. Ongelmana ovat usein myös maan hienoaineksista tukkeutuneet suodatinkankaat.

Suodatin on aina tilapäinen ratkaisu. Maan alle ei tule rakentaa tilapäiseen toimivuuteen perustuvaa järjestelmää. Jos salaojaputket eivät toimi kunnolla, tarkoittaa se pahimmillaan vesi-, kosteus- ja homevaurioita.

TehoDrain- salaojaputket eivät käytä toimiakseen suodattamista. Hienoainekset erotetaan painovoiman avulla. Tämän vuoksi TehoDrain on tukkeutumaton ja huoltovapaa.